Amintiri frumoase din copilarie

Stateam acum cateva zile cu un prieten la o cafea si din vorba in vorba am ajuns sa vorbim despre copilaria noastra. Fiind de aceeasi varsta si foarte apropiati, am copilarit impreuna, am avut aceleasi desene, aceleasi jocuri si in general aceleasi jucarii. Chiar faceam o comparatie intre generatiile mai noi, mai tehnologizate si generatiile noastre. Am ajuns la concluzia ca diferenta este una uriasa. Acum vezi copii de 9-10 ani cu iPhone, cand noi la 14-15 ani aveam un Nokia pe care ne jucam Snake sau ne sunam parintii sa vina sa ne ia de la scoala.

Desenele sunt si ele destul de schimbare. Chiar imi este dor de Fox Kids, despre Copii de la 402 sau Viata cu Louie. Cand mai “frunzaresc” putin TV-ul si dau peste Violeta sau nu stiu ce desen-serial raman putin mahnit. Nimic nu mai e ce a fost. Am vazut ca pe Boomerang mai sunt date cateva desene din cele vechi. Respect pentru acel canal si pentru copii care se uita acolo, acelea sunt desenele adevarate. Acum vezi doar seriale, pentru ca asta sunt, care trateaza diverse teme chiar adolescentine precum dragostea sau problemele financiare. Pe atunci totul era mai simplu chiar si la televizor. Distractia era centrul de greutate.

Si ajungem la cel mai important lucru, jucariile. Nici ele nu mai sunt ce au fost. Dupa cum ziceam, generatiile de pe acum sunt mult mai tehnologizate. Si inteleg acest lucru, pentru ca traim intr-o lumea in care in fiecare zi apare un nou gadget, o noua tehnologie. Foarte multi copii de acum se joaca pe tablete sau pe telefoane, de multe ori ale lor. Daca nu, ale parintilor. Acum ceva ani, cand eram noi copii, tabletele erau doar un vis al marilor companii, smartphone-urile erau la stadiul de “filme sci-fi” si multe altele. Pe atunci ne jucam afara, cu prietenii. Chiar daca ne certam intr-o zi, cu siguranta in zilele urmatoare eram la fel de buni prieteni si continuam sa ne jucam. Tin minte ca avem o masina foarte cool, din aceea electrica. Eu chiar ma credeam un mic sofer si ma plimbam prin casa. Era atat de amuzant si de real pentru mine.

Masina electrica 1

Exact o masina ca in poza de mai sus aveam. Eram asa de mandru de mine si imi placea atat de mult sa conduc. Chiar voiam sa ii plimb pe mama si pe tata, dar s-ar fi stricat masina, asa ca o plimbam pe sora mea mai mica. Cateodata cand eram mai lenes ma duceam cu masina dintr-un colt al casei in celalalt, doar ca sa iau un pahar sau un fruct.

Masina electrica 2

Cred ca mi-ar fi placut sa am si o astfel de motocicleta. Sigur m-as fi simtit mai “bad boy”, fiind pe doua roti. Chiar si asa, consider ca am avut o copilarie foarte frumoasa. Comparand cu ce este acum, sunt destul de ingrijorat de viitor. Dupa cum se poate vedea, chiar si jucariile de atunci sau desenele sunt foarte greu de gasit, luandu-le locul altele mult mai comerciale dar nu atat de amuzante. Nu vreau sa ma gandesc cum o sa se joace copii peste 10 sau 15 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.