Cum să-ți asortezi colierul la ținută. Ponturi pentru purtarea corectă a bijuteriilor

Atunci când vine vorba despre tendințele în materie de bijuterii, devine tot mai dificil să putem spune cu exactitate ce se mai poartă și ce nu. Iar acest lucru se datorează, în special, dezvoltării shoppingului online, sau – altfel spus – numărului enorm de modele de bijuterii disponibile la vânzare în mediul digital. Însă, ceea ce știm sigur este că, indiferent de tipul accesoriilor pe care le preferi, trebuie să ții cont de câteva reguli privind asortarea lor la ținutele adoptate. Altfel, s-ar putea să arăți cel puțin ciudat.

Colierul – una dintre piesele preferate ale femeilor

Și pentru că în topul celor mai populare accesorii colierul ocupă un loc fruntaș, ar fi indicat să vedem care sunt cele mai importante reguli de care să trebuie să ținem cont atunci când vrem să asortăm această bijuterie la o ținută.

Așa cum spuneam, în magazinele de pe internet găsim numeroase bijuterii, inclusiv coliere online, iar prețurile sunt, în general, pentru toate buzunarele, astfel că poți găsi accesorii ieftine cu ușurință.

Iată cum să le porți:

1. Asortează colierul cu inelul, nu cu brățara

Una dintre regulile de bază ale purtării colierelor se referă la asortarea acestora cu restul tipurilor de bijuterii purtate. Astfel, este foarte important de reținut că trebuie să asortăm colierul cu inelul (sau, după caz, cu inelele), nu cu brățara, așa cum multe femei sunt tentate să facă. De asemenea, mai există și tendința de a asorta colierul cu cerceii, lucru care, din nou, reprezintă o greșeală din punct de vedere al combinației bijuteriilor.

colier

În plus, cele două bijuterii pe care încerci să le asortezi trebuie să fie confecționate din același tip de metal sau material. Nu încerca să porți coliere de argint, de exemplu, cu inele de aur sau invers.

2. Coliere scurte la decolteuri adânci și coliere lungi la ținute fără decolteu

Când vine vorba despre stilul vestimentar și tipul ținutelor adoptate, de asemenea este important să reținem că există o regulă foarte clară în privința purtării de accesorii. Astfel, atunci când purtăm un decolteu adânc, este indicat să optăm pentru un colier scurt sau care să ajungă maxim până la linia de sus a bustului, iar în cazul topurilor, al bluzelor care vin pe gât sau în jurul gâtului, este recomandată purtarea unui colier lung.

De altfel, în cazul rochiilor sau al topurilor care îți lasă umerii dezgoliți, cel mai potrivit este colierul statement, indiferent cât de opulent ar fi modelul ales.

3. Nu exagera cu accesoriile, în special dacă preferi bijuteriile opulente

Ce-i prea mult, strică, iar acest lucru este valabil inclusiv atunci când vine vorba despre bijuterii. Coco Chanel, de exemplu, spunea: „Înainte de a ieși din casă, dă jos un accesoriu”. Ei bine, acest lucru este cu atât mai indicat în cazul în care preferi bijuteriile mari, care ies în evidență. De asemenea, evită să combini coliere late de dimensiuni mari, iar dacă vrei neapărat să porți mai multe, optează pentru unele scurte și finuțe și alege să porți doar unul singur mai lung și mai strident, astfel încât să nu pari prea încărcată.

Aceste reguli sunt valabile indiferent dacă este vorba despre coliere de argint sau de aur, ori despre cele confecționate din tot felul de materiale și pietre.

One Response
  1. 14 May, 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.