Ceaiuri sanatoase

Ceaiul este una din cele mai exceptionale bauturi. Nu e deci de mirare ca este si una din cele mai consumate dupa apa. Varietatile sale sunt numeroase la fel ca si beneficiile sale atunci cand vine vorba despre sanatate.

Ceaiuri sanatoase – varietatea este importanta

Ceaiul verde. Este unul din cele mai populare ceaiuri din tarile orientale, fiind cel mai sanatos ceai prin excelenta cu o multime de virtuti terapeutice. Este bogat in L- Teanina, are un efect relaxant, poate arde grasimile deci se recomanda celor care sunt la regim. In plus, reduce riscul de a fi expus maladiilor Parkinson sau Alzheimer. Dar datorita antioxidantilor sai te poate proteja si de anumite tipuri de cancer.

Ceaiul negru. Datorita cafeinei pe care o contine, ceaiul negru este foarte benefic atunci cand vine vorba despre capacitatile mentale sau buna dispozitie. Este foarte bogat in flavonoizi, asta insemnand ca te ajuta sa combati bolile oaselor precum osteoporoza.

ceaiuri sanatoase

Ceaiul oolong. Ceaiul semi-fermentat este cel care poate favoriza eliminarea grasimilor datorita cathecinelor pe care le contine. In plus este foarte benefic atunci cand vine vorba despre a lupta contra stresului.

Ceaiul alb. Este foarte racoritor, plin de prospetime si foarte slab in calorii. Are un gust fin si foarte subtil. Se consuma in China mai ales in perioada estivala. Se spune despre el ca poate echilibra excesul de caldura si ca poate atenua efectele neplacute ale menopauzei. Poate preveni si el cancerul, ridurile si bolile cardio-vasculare.

Ceaiul cu menta este cel mai bun atunci cand vine vorba despre digestie. Un ceai pe baza de menta piperita consumat dupa mese te va ajuta sa iti ameliorezi digestia. Menta va calma muschii din sistemul digestiv si te va ajuta sa scapi de crampe, de gaze si de balonari.

Ceaiul cu ghimbir contra greturilor. Ghimbirul se foloseste in Asia de peste 2000 de ani pentru a trata greturile. Ceaiul cu musetel pentru a trata problemele cu somnul. Musetelul este cea mai veche planta folosita de catre om, cunoscuta mai ales datorita efectului sau sedativ.

One Response
  1. 21 July, 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.