Ciudatenii alimentare

Cautam zilele trecute ceva pe internet si din intamplare am ajuns sa dau peste cateva articole foarte interesante. Sunt cateva articole din domeniul alimentatiei / medicinei in care sunt prezentate curiozitati alimentare si medicale. Cateva chiar merita mentionate si le veti gasi mai jos:
– stiati ca exista un colorant „natural” ce se foloseste foarte des in alimente si care este facut prin strivirea gandacilor? Este vorba despre carmin. Acesta este un colorant rosu stralucitor care se gaseste in multe alimente – sucuri rosii, inghetata, bomboane, jeleuri, iaurturi etc.
– stiati ca se incearca obtinerea de vaccinuri antidrog? Mai multe companii mari incearca sa dezvolte vaccinuri impotriva cocainei, nicotinei, metamfetaminei, heroinei si morfinei. Testele au avut rezultate promitatoare.
– stiati ca nu exista diferente prea mari intre sarea de mare si cea normala? Contin cantitati egale de sodiu, cea mai importanta diferenta fiind cantitatile mici de minerale continute de sarea de mare.
– stiati ca cea mai scumpa cafea din lume este produsa din boabele de cafea mancate si excretate de un mamifer si costa pana la 6000 de dolari per kilogram?
– stiati ca aplicat pe piele usturoiul poate produce arsuri foarte grave? Acest lucru a fost observat in cazul remediilor traditionale.
– stiati ca aproape toate bananele comercializate sunt clone? Toate provin dintr-o singura planta. Pentru ca sunt clonate de cateva decenii acestea nu se pot adapta la conditiile de mediu si astfel sunt in pericol de disparitie.
– floricelele cu aroma de unt pot afecta grav plamanii? Aceste floricele contin o substanta foarte periculoasa ce afecteaza ireversibil plamanii.
Sper ca le-am cuprins pe toate si sa vi se para si voua la fel de interesante cum mi s-au parut mie.
Sursa: CeSaMancam.ro

11 Comments
 1. 15 August, 2013
 2. 19 August, 2013
 3. 19 August, 2013
 4. 19 August, 2013
 5. 23 August, 2013
 6. 6 September, 2013
 7. 25 October, 2013
 8. 27 October, 2013
 9. 9 November, 2013
 10. 14 November, 2013
 11. 17 November, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.