Cum se joaca Blackjack

Am mai scris in trecut despre alte jocuri de noroc, foarte mult despre pariuri sportive, cateodata si despre regulile si jocul la ruleta. Cred ca toata lumea a auzit si probabil a si jucat pana acum poker. Cel mai cunoscut tip de joc de poker este Texas Hold’em si probabil cel cu 5 carti. Texas Hold’em este atunci cand fiecare jucator are 2 carti iar dealer-ul va pune, pe rand, 5 carti pe masa. Pe lange acestea, exista si alte numeroase moduri de a juca poker, printre care si Blackjack, despre care o sa scriu cateva cuvinte, in special regulile acestui tip de joc.

Cum se joaca Blackjack

In primul rand as vrea sa zic ca Blackjack este unul dintre cele mai populate jocuri in cazino, in special pentru ca se joaca impotriva dealerului, in timp ce poker-ul de tip Texas Hold’em se juca impotriva celorlalti jucatori, de aceea o sa il vedeti mai putin prin cazinouri. Scopul acestui joc este de a aduna cat mai puncte, dar suma acestor puncte nu trebuie sa depaseasca 21 de puncte. Cartile de la 2 pana la 9 valoreaza, ei bine, de la 2 la 9 puncte, depinde de carte. Asii valoreaza un punct sau 11 puncte, depinde de situatie. Valetul, dama si popa valoreaza fiecare cate 10 puncte. Nimic greu pana acum.

Blackjack

Regula principala a jocului este sa faci 21 de puncte, preferabil din cat mai putine carti. Cel mai usor mod de a face acest lucru este de a avea un as si o carte carte valoreaza 10 puncte(valet, dama sau popa). In acest caz asul va fi de 11 puncte. Atunci cand dealerul ti-a dat 2 carti dar tu inca nu ai 21 de puncte sau nu esti pe aproape, ai posibilitatea de a mai cere carti. Aveti grija, pentru ca atunci cand sum cartilor depaseste 21 ati pierdut. In acelasi timp, daca, de exemplu, va opriti la 15 puncte, dealerul poate continua. Daca acesta va ajunge sa aiba mai multe puncte decat voi, dar mai putin de 21, voi pierdeti.

Nu este un joc greu, trebuie toti sa fiti atenti si la cartile date, iar partea buna este ca vedeti cartile tuturor jucatorilor, nu ca la Texas Hold’em. Bineinteles, aceastea sunt regulile de baza ale jocului Blackjack, dar el este mult mai complex, in special daca vreti sa jucati la cazinouri sau in alte parti. Pentru inceput, joaca blackjack online si vezi daca ar fi un joc pe placul tau. Totusi, aveti grija, la sfarsitul zilei acesta este un joc de noroc, asa ca va recomand sa incepeti cu sume mici, in special daca nu ati mai jucat pana acum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.