De ce alege toata lumea Business?

Avand in vedere ca sunt in clasa a 12-a, sunt destul de preocupat de viitor si anume de alegerea unei facultati. Va imaginati ca mi-am intrebat colegii si prietenii daca s-au hotarat in alegerea domeniului si am ramas putin surprins de raspunsuri. O mare parte din ei aleg medicina cu toate ramurile sale(stomatologie, farmacie) si e de inteles, intotdeauna va fi o ramura cautata, poate pana la inventia robotilor care vor efectua operatii. Pana atunci mai avem de asteptat.

Ce m-a surprins este locul 2 in topul realizat de mine. A se intelege ca nu am stat sa adun pareri de la toata lumea. Mi-am intrebat prietenii apropiati si ce am mai citit si eu pe internet. Pe locul secund se afla ori ASE cu toate facultati sale ori sectia de Business/Afaceri, lucru asemanator cu ce gasim la ASE. Ma surprinde faptul ca sunt multe persoane care vor sa lucreze in economie, in banci sau sa deschida afaceri peste noapte. Oare chiar asa usor e sa faci bani? Probabil o mare majoritate din acestia vor ramane in tara, vor fi posesori de diploma ce atesta cunostinte sporite in domeniul economiei, al afacerilor, dar oare vor face ceva cu aceste hartii?

success
Toti stim ce se petrecere in tara asta, mai mult sau mai putin. Clar este ca bancile sunt la pamant, implicit economie. Totusi, de ce prefera lumea aceasta ramura? Frate, cati economisti exista in tara asta? Parerea mea este ca nu e nevoie de 3 ani de studiu ca sa poti conduce o afacere. Sunt o gramada de cazuri care sa demonstreze spusele mele si o gramada de persoane care stiu sa faca putin brainstorming pentru a gasi solutia perfecta. O afacere poti sa deschizi si fara sa fi terminat o facultate de profil. Poti face bani din business-ul tau si fara sa ai o hartie care sa ateste acest lucru.

Toti sunt atat de incantati de acest profil si eu nu inteleg motivul, sau motivele ca poate sunt mai multe. Toti se gandesc la acelasi lucru. Ca isi deschid o afacere si ca banii vin imediat. Sunt de acord ca nimeni nu se naste invatat si ca trebuie sa studiezi si sa inveti pentru a lucra in economie, dar de ce am nevoie de o facultate cand acest lucru il poti face pe cont propriu? De ce sa nu faci o facultate de viitor si in paralel sa citesti despre business? Sunt o gramada de carti online gata pentru tine, doar tu decizi!!

O facultate de viitor dupa parerea mea este ingineria robotica, pentru cine e pasionat si are capacitate. Consider ca robotii sunt viitorul, cum am zis si mai sus, nu stii cand se vor crea robotii care sa ne opere pe creier cu o rata de succes de 100%. Sau cine stie, poate ca in viitor noi vom fi roboti. Lumea se dezvolta atat de repede incat viitorul este imprevizibil!

Alegeti cu cap pentru ca este o sansa ca peste 3 ani sa stati cu diploma in mana si sa va plangeti ca nimeni nu va angajeaza, desi voi sunteti absolventi de facultate!

Si cu acest articol sper sa ma aflu printre primii 3 la acest concurs: link la spanac

8 Comments
  1. 28 December, 2013
  2. 14 May, 2014
    • 15 May, 2014
  3. 16 May, 2014
  4. 19 May, 2014
  5. 20 May, 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.