De ce sa trecem pe Genesis Framework

Citind prin blogosfera romaneasca si cea internationala am vazut ca multa lume a trecut de la banalele teme wordpress la niste teme foarte faine, colorate si rapide. Prima data nu stiam ce-i de capul lor, dar am “sapat” putin si am aflat ca acele teme ruleaza pe un framework nou si interesant. Genesis Framework este, cred eu, cea mai noua inventie daca vorbim despre temele de wordpress. Genesis Framework este o inventie foarte tare, venita de la cei de la StudioPress.

Mie personal imi plac aceste teme pentru ca nu sunt deloc banale. Au o constructie interesanta, bazata pe HTML5. Sunt simpliste, nimic fancy, exact ceea ce caut pentru acest blog. Sunt rapide si usor de utilizat, menite pentru orice blogger de la nivel incepator pana la avansat. Gabriel Ursan are un concurs foarte tare, prin care ofera un framework si un template Genesis.

De ce vreau sa trec pe Framework Genesis?

As putea spune multe. M-am documentat inainte, am cautat diferentele intre template-ul normal(Thesis) si Genesis. Sincer, un alt lucru care m-a determinat sa aleg Genesis a fost faptul ca atat pe plan national, dar mai ales international acest framework este vazut cu ochi foarte buni.

1. Rapiditatea

In ziua de astazi, in secolul vitezei, este foarte important sa avem un blog care sa se miste foarte bine si foarte rapid. Sunt multi factori care determina viteza de incarcare a unei pagini. Poate fi o problema de hosting, plugins, linii de cod mult mai grele de incarcat, scripturi java inutile, dar si tema de wordpress este un factor la fel de decisiv. Astfel, Genesis este un framework in care nu o gasim linii de cod inutile sau scripturi care sa ruleze degeaba. O sa vedeti o crestere semnificativa a vitezei imediat ce treceti de la Thesis la Genesis.

2. Simplitatea

Pentru un blog personal eu imi doresc o tema cat mai simpla si ordonata. Nu am nevoie de slideuri sau ce chestii prea fancy. Nu vreau sa fac din acest blog un site de stiri sau de prezentarea a unor produse. Vreau sa ramana un blog personal. De aceea, am decis sa trec la o tema Genesis, care sa imi ofere aceste avantaje. Momentan voi mai ramane putin pe aceasta tema pana cand imi voi customiza dupa placul meu noua tema.

3. Varietate mare

Desi nu sunt atat de multe teme pe Genesis cum sunt pe Thesis, lumea este intr-o continua dezvoltare. Prevad un viitor de succes pentru acest Framework si cu siguranta cei de la StudioPress nu vor ramane singurii care vor dezvolta astfel de teme. Chiar daca acum sunt doar vreo 40 de teme, ai de unde sa alegi. Aceste sunt foarte interesante si chiar ai de unde alege. Din aceste 40 de teme cu siguranta una este perfecta pentru tine.

4. Optimizat SEO

SEO este un aspect foarte important cand vorbim de un website. Chiar daca folositi un Sitemap sau un plugin pentru SEO, nu e de ajuns. Daca tema este SEO-ready, este mult mai bine. Temele de pe Genesis au fost codate special pentru a avea un avantaj din punct de vedere al optimizarii SEO, un alt lucru important care m-a facut sa aleg acest framework.

Vrei si tu o tema si un framework Genesis?

Nu e chiar atat de complicat. Desi le puteti cumpara, preturile fiind undeva intre 50 si 100 de dolari per thema(sau puteti achizitiona un abonament), Gabriel Ursan vine in ajutorul nostru, al bloggerilor. El are un concurs interesant prin care ofera o tema si un framework Genesis. Ce trebuie sa faceti? Doar sa scrieti un articol prin care sa motivati de ce vrei sa folositi acest Framework. Mai multe detalii gasiti pe blogul lui, aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.