Dueluri tari pentru echipele romanesti

Ieri a avut loc tragerea la sorti pentru pentru play-off-urile celor mai importante competitii europene intercluburi, si anume Uefa Champions League si Uefa Europa League. In urma meciurilor disputate de echipele romanesti, avem o echipa in UCL, si anume Steaua Bucuresti si doua echipe in UEL, Petrolul Ploiesti si Astra Giurgiu. Daca echipele vor trece si de urmatorii adversari vor ajunge in grupe. Insa, mai e mult pana departe, mai ales ca toate cele 3 echipe au nimerit cu niste adversari destul de incomozi.

Astfel, Steaua se va duela cu bulgarii de la Ludogorets, cei mai dificili adversari posibili. Nu va fi o dubla deloc usoara, mai ales ca acestia au eliminat Partizan Belgrad, o echipa considerata mult mai buna decat bulgarii. In schimb, Steaua are un loc foarte bun, cu jucatori tineri si dornici de afirmare, deci sunt destul de increzator in echipa lui Galca.

Uefa Champions League

Pe cealalta parte, in Europa League, Astra se va duela cu Lyon, o echipa care candva facea furori in campionatul francez dar si in Europa. Acum, din echipa care a castigat de 7 ori titlul la rand, a ramas doar istoria si potentialul. In ultimii ani, Lyon nu s-a remarcat deloc si au fost ani buni in care echipa nu a mai castigat un trofeu. Cred ca daca Astra se va mobiliza, o poate scoate din Europa.

Petrolul Ploiesti are si ea o misiune dificila. Dupa ce au scos Plzen, o echipa foarte buna, dau de cei de la Dinamo Zagreb, un alt adversar dificil. Acestia au ajuns in play-off-ul Europa League dupa ce au fost eliminati de Aalborg din Uefa Champions League, deci au un orgoliu destul de mare si vor face tot posibilul sa ajunga in grupe. Petrolul trebuie sa se mobilizeze si sa joace cel mai bun fotbal, la fel cum au facut si in meciul retur cu Plzen. Cu experienta lui Mutu si talentul lui Tamuz sau Albin, cred in Petrolul Ploiesti si in Razvan Lucescu.

Uefa Europa League

7 Comments
  1. 10 August, 2014
  2. 13 August, 2014
  3. 31 August, 2014
  4. 10 September, 2014
  5. 24 September, 2014
  6. 6 October, 2014
  7. 12 November, 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.