Fațetarea dinților – o modalitate simplă de a obține o dantură perfectă

Din dorința de a se bucura de un zâmbet frumos, care să consolideze încrederea în propriile puteri și să îmbunătățească aspectul fizic general, tot mai multe persoane apelează la estetica dentară. Domeniul cuprinde numeroase intervenții stomatologice menite să ofere o dantură perfectă, atât ca aspect, cât și ca funcționalitate.

Dintre cele mai populare metode pe care acesta le utilizează se poate menționa fațetarea dinților – mod prin care pacienții se pot bucura într-un timp relativ scurt de un zâmbet perfect.

Ce este fațetarea dentară?

Fațetarea dentară este un procedeu prin care medicul stomatolog estompează anumite probleme ale dinților cu ajutorul unor fațete.

dentist

O fațetă dentară este o peliculă foarte fină, de înaltă rezistență și durabilitate, care se aplică pe suprafața naturală a dintelui. Fațetele dentare pot fi de mai multe feluri. Cele mai des întâlnite sunt:

  • Fațetele dentare din materiale compozite – Procedura se efectuează mult mai rapid, de regulă într-o ședință, însă are o instabilitate coloristică mai mare și nu permite o finisare perfectă.
  • Fațetele dentare din ceramică – Sunt cele mai populare tipuri și pot fi utilizate cu succes atât atunci când există spații interdentare inestetice, cât și atunci când există traumatisme dentare. Este o procedură simplă, ce necesită șlefuiri minore ale suprafeței exterioare a dinților și conduce la rezultate estetice deosebite.

Când se poate apela la fațete dentare?

În primul rând, o persoană care dorește să apeleze la fațetarea dinților trebuie să își programeze o vizită la cabinetul stomatologic. După ce medicul dentist va analiza cu atenție sănătatea danturii, va decide dacă fațetarea este necesară sau nu.

De regulă, se poate apela la fațete dentare atunci când:

  • Este nevoie de îndreptarea sau apropierea dinților (când problemele sunt minore) și nu se dorește utilizarea unui aparat ortodontic;
  • Dinții sunt colorați neuniform sau când rezultatele unei albiri dentare nu pot oferi un rezultat satisfăcător;
  • Există dinți fisurați, tociți sau obturații mari pe dinții frontali;
  • Este nevoie de repararea urgentă a unui dinte ciobit.

Cum se îngrijesc fațetele dentare?

Nu există o mare diferență între îngrijirea fațetelor dentare și cea a dinților naturali. Este însă important să nu se consideră că acestea sunt indestructibile și să se respecte rutina de îngrijire orală zilnică.
De asemenea, medicii dentiști recomandă evitarea suprasolicitării dinților cu alimente dure și a variațiilor termice extreme.

Cât costă fațetele dentare?

Prețul unei fațete dentare variază în funcție de mai multe criterii: materialul din care sunt realizate, complexitatea procedurii, producător și medicul care efectuează fațetarea.

De exemplu, prețul unei fațete dentare din zirconiu este de aproximativ 1200 de lei, în timp ce o fațetă din ceramică poate ajunge până la 3000 de lei.

Unde se poate beneficia de servicii stomatologice de înaltă calitate în București?

În București există nenumărate clinici și cabinete stomatologice, astfel că alegerea celei mai bune se poate dovedi o provocare. Este important ca, înainte de toate, să se cerceteze foarte bine piața și să se strângă cât mai multe informații despre clinica dorită, astfel încât rezultatele finale să fie cele scontate.

Clinica Trident din București este prima din România care abordează soluția modernă de specializare a medicilor pe etape specifice ale tratamentului, astfel încât pacienții să se bucure de rezultate excelente, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional.

La întrebarea Cât costă o fațetă dentară? răspunsul este simplu – 2200 de lei/per dinte, pentru fațetele din ceramică. Acestea sunt cele mai bune, atât din punct de vedere al aspectului (natural), cât și al durabilității.

Clinica pune la dispoziție o echipă de medici specialiști cu vastă experiență în domeniu, care, cu ajutorul tehnologiilor de ultimă oră, ajută pacienții să se bucure de zâmbetul de Hollywood mult dorit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.