Vezi ce trebuie să știi despre folosirea unui aparat de aerosoli

Medicii recomandă tot mai des ca cei mici să urmeze un tratament cu aerosoli, în special atunci când este vorba de o bronșită, o otită sau o sinuzită. Acesta este realizat de un aparat de aerosoli. Întâlnit și sub numele de nebulizator, aparatul de aerosoli are rolul de a transforma medicația lichidă într-un abur fin, ce poate fi ușor inhalat.

Când sunt recomandate aparatele de aerosoli?

Tratamentul cu aerosoli este extrem de util în tratarea infecțiilor căilor respiratorii superioare.

Acesta este recomandat în cazul astmului, unde oferă rezultate foarte bune, cât și în cazul afecțiunilor ușoare care se manifestă prin tuse, respirație greoaie și secreții nazale.

Aparatele de aerosoli sunt cele responsabile de tratarea acestor afecțiuni, transformând serul fiziologic sau alte medicamente lichide în aburi ușor de inhalat.

Aparat de aerosoli

Este important de știut faptul că atât aparatele, cât și medicamentele, trebuie să se utilizeze doar la recomandarea medicului deoarece în caz contrar ar putea masca alte afecțiuni sau ar putea să le agraveze pe cele existente.

Cum să îl faci pe cel mic să beneficieze corect de tratamentul cu aerosoli?

În cazul micuților, utilizarea unui aparat de aerosoli poate da mari bătăi de cap părinților deoarece aceștia fie sunt speriați de sunet sau de masca pe care trebuie să și-o pună pe față, fie se plictisesc repede, renunțând la tratament și împiedicând astfel efectul pozitiv al acestuia.

Un părinte ar trebui să țină cont de faptul că, dacă cel mic nu utilizează aparatul cât timp este recomandat, este posibil ca tratamentul să nu dea rezultate. De asemenea, trebuie să ia în calcul și faptul că masca trebuie ținută fix pe față, doar un centimetru distanță făcând diferența – jumătate din medicament nu mai ajunge în plămâni.

Pentru a-l face pe cel mic să beneficieze corect de tratament este important ca utilizarea aparatului să devină o rutină. Astfel, este recomandat să se folosească în același loc și la aceeași oră, zilnic. Apoi, este necesar ca activitatea să fie însoțită de joc – de-a pilotul, de exemplu – pentru ca micuțul să se relaxeze și să nu se mai plictisească.

Cum alegi cel mai bun aparat cu aerosoli?

Dacă micuțul este mai sensibil la zgomote, atunci este recomandată utilizarea unui nebulizator cu ultrasunete. Modelele de aparate de aerosoli cu compresor sunt și ele eficiente, însă îi pot speria pe cei mici atunci când sunt pornite deoarece emit un sunet mai puternic.

De asemenea, în alegerea unui aparat cu aerosoli trebuie să se țină cont de lungimea furtunului, dacă este cazul. Aceasta trebuie să fie suficient de mare încât să nu creeze disconfort.

Existând un număr foarte mare de nebulizatoare pe piață, găsirea celui mai bun se poate dovedi dificilă. Pentru a se evita achiziționarea unui produs de calitate îndoielnică, este important ca în alegere să se țină cont atât de seriozitatea și renumele producătorului, cât și de cele ale vânzătorului.

Dasco – aparate de aerosoli de calitate pentru copii și adulți

Dasco pune la dispoziție clienților mai multe tipuri de nebulizatoare pentru bebeluși, copii și adulți, de la producători renumiți. Prețul unui aparat de aerosoli poate varia de la 190 de lei, la 320 de lei, în funcție de model.
De asemenea, pe dasco.ro se găsesc și kituri pentru nebulizatoare, irigatoare nazale și umidificatoare, precum și alte produse parafarmaceutice, produse alimentare sănătoase și produse cosmetice de calitate superioară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.