A inceput Liga I

Saptamana trecuta am avut prima etapa din noul sezon de fotbal romanesc 2014/2015. In aceasta pauza de vara s-au intamplat multe lucruri, atat la nivelul cluburilor cat si al ligii profesioniste. Astfel, in acest sezon de Liga I o sa avem nu mai putin de 6 echipe retrogradate, pentru ca in urmatorul sezon sa avem o competitie cu play-in si play-out, cum este de exemplu in Scotia. Nu sunt pus foarte bine la curent cu regulile, dar din cate stiu eu se joaca sezonul normal, dupa care echipele din prima parte a clasamentului joaca un play-in pentru locurile de Europa iar cele de la sfarsitul clasamentului joaca play-out pentru locurile retrogradabile.

Acest lucru este unul bun pentru noi, oamenii care urmaresc fotbalul din placere, pentru ca o sa avem nu mai putin de 4 meciuri intre echipele preferate. De exemplu, o sa avem cel putin 4 derby-uri Steaua-Dinamo, cele din campionat plus cele care se adauga din Cupa Ligii sau Cupa Romaniei daca cele 2 echipe pica impreuna. De asemenea, avem o noua cupa introdusa, si anume Cupa Ligii, care se vrea a fi o sansa pentru echipele mai mici de a castiga niste bani, avand in vedere ca aceasta cupa are premii de un milion de euro.

S-au facut multe schimbari si la nivel de cluburi. Actionari noi, cum e la Rapid, antrenori noi, cum e la Steaua si foarte multi jucatori buni adusi de echipele nou promovate. De exemplu, Pablo Brandan, fost jucator al Stelei si campion cu Urziceni a semnat cu CS U Craiova; Ousmane N’Doye a semnat la Targu-Mures si lista poate continua. De asemenea, si la Steaua s-au facut multe transferuri, dar Costel Galca mai asteapta intariri pentru ca in acest sezon vor juca pe 4 fronturi: campionat, Cupa Ligii, Cupa Romaniei si Europa. Eu sper sa se califice in grupele Uefa Champions League si de asemenea sa faca un parcurs cat mai bun in cele doua cupe, pentru ca e o sansa si penru jucatorii tineri ai Stelei cum sunt Gradinaru, Valceanu, Pham si altii.

One Response
  1. 2 December, 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.