Insulele Whitsundays – paradisul de la celalalt capat al lumii

Insulele Whitsundays se afla pe coasta de est a Australiei, in inima Marii Bariere de Corali. Pe vremuri atasate de continent, Insulele Whitsundays formeaza azi un arhipelag paradisiac extrem de cautat de turistii din lumea intreaga. Parcul National protejeaza majoritatea din aceste insule si fonduri marine insa le poti vizita cu vaporul. Exista numeroase companii care ofera mini-croaziere, plecand de pe Arilie Beach. Frumusetea peisajelor este incredibila.

Insulele Whitsundays – paradisul de la celalalt capat al lumii

Cel mai celebru si cel mai vizitat loc de pe Insulele Whitsundays este Whitehaven Beach. Whitehaven Beach este de o frumusete pura datorita nisipului alb, aproape transparent, datorita faptului ca este compus in proportie de 98% din siliciu. Puteti face o baie aici si sa admirati viata care se deruleaza in apele translucide. Vegetatia este tropicala ceea ce confera un farmec in plus insulelor.

Insulele Whitsundays

Mediul marin din Insulele Whitsundays este extraordinar. Protejat de un parc natural, acesta este compus din numeroase specii submarine. Daca vizitezi aceste locuri cu vaporul s-ar putea sa ai noroc si sa vezi balenele sau delfinii. Daca vi se ofera ocazia sa faci scufundari, nu ezitati. Admirati fondurile coraliere cu flora multicolora, pestii in culori vii si broastele testoase care va vor ramane intiparite in memorie pentru multa vreme.

Insula Long Island este cea mai aproape de continent. Potecile de pe insula va permit sa admirati o fauna salbatica extraordinara. Insulele Hook si South Molle sunt mai salbatice si protejate. Insulele Hamilton si Lindeman sunt cele mai bogate insule. Aici hotelurile de lux si activitatile specifice bogatasilor sunt la mare cautare. Insula Hamilton este locuita turistii putand gasi aici o banca, o posta si o multime de magazine.

Insulele Whitsundays reprezinta destinatia perfecta in care va puteti relaxa, sa uitati de grijile de zi cu zi si sa practicati o multime de activitati sportive si nu numai.

One Response
  1. 17 June, 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.