Mancare speciala sau mancare gatita pentru caini ?

Asa cum oamenii, in mod normal ar trebui sa fie atenti la ce mananca, si in cazul animalelor ar trebui sa fie la fel. Alimentatia este importanta pentru mentinerea sanatatii , dar si a cresterii acestuia, de aceea o dieta necorespunzatoare pune viata animalului in pericol. Imaginati-va un om internat in spital, hranit prin perfuzii. Nu doar suferinta acelui om este prezenta, ci si a celor din jur. Este cazul si a unui caine care poate avea probleme grave de sanatate. Zilnic, cel putin un caine este internet intr-un spital special pentru animale. Desi la noi in Romania nu sunt prea mult astfel de centre, acolo unde exista, preturile sunt foarte mari.

Nimeni nu isi doreste sa ajunga cu animalul de companie la veterinar sau chiar la urgente. Este important sa va ingrijiti animalul si sa ii oferiti hrana de care are nevoie. Intrebarea este: Ce este mai bine pentru catelul meu? Mancarea speciala sau mancarea gatita?. Mancarea speciala pentru caini, nu exista de mult timp pe piata. Astfel inainte ca aceasta mancare uscata sa fie inventata, cainii sau pisicile erau hranite cu aceeasi mancare ca si oamenii. Astazi puteti cumpara hrana speciala pentru ei, doar ca pretul este putin cam mare.

Hrana Caini

Hrana Caini

De exemplu o pisica nu se atinge de orice mancare. Indiferent de felul ei, speciala sau gatita, daca nu contine aproximativ 30-40 % proteine, nu o va manca. In cazul cainilor, care sunt mari mancaciosi si pofticiosi, chiar daca acea mancare nu contine proteina suficienta, o va manca sigur. Oricat de ciudat ar parea, cand vine vorba de mancarea gatita pentru catelul nostru, multi considera ca ” daca este buna pentru noi, este buna si pentru catel” . Medicii veterinari nu sunt de aceeasi parere ” e deficitara ! “. Desi orezul, painea, pastele fainoase sau mamaliga au un continut destul de mare in valoare nutritiva, la animale este aproape zero. Trebuie sa intelegem ca animalele noastre sunt carnivore si nu pot consuma aceleasi mancari ca oamenii. Avem obligatia de a le adapta dieta astfel incat, toate necesitatile lor sa fie satisfacute pe deplin.

Cel mai bine pentru animalul de companie, este sa alternezi mancarea umeda cu cea uscata, pentru a-ti mentine animalul sanatos si energic. Mancarea uscata, pe care multi o cumpara din supermarket-uri, nu este cea mai buna alegere, din cauza faptului ca proteinele pot fi inlocuite cu alte substante periculoase. Astfel, sa nu ne incredem in produsele ieftine care ofera la un pret mic o cantitate mult mai mare de mancare. Viata cainelui nostru este mult mai importanta decat orice. Daca noi ne permitem sa ne putem viata in pericol, nu acelasi lucru trebuie sa il facem si cu el.
Hrana umeda este ceva apetisant, dar in momentul in care este desfacuta de la conserva, se usuca si altereaza repede. Alegerea cea mai optima pentru patrupedul nostru, este sa ii combinam mancarea umeda cu cea uscata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.