Mercador isi schimba numele in OLX

Bine cunoscutul site de anunturi gratuite din Romania, Mercador, isi schimba numele in OLX. Cred ca sunteti surprinsi. La fel de mirat am fost si eu cand am citit pe diverse siteuri de stiri, forumuri si chiar pe email. Dupa cata reclama la TV si in mediul online acestia au decis sa isi schimbe numele in OLX.ro. Mi se pare o mutare proasta, sincer, si am vazut ca aceeasi parere o au marea majoritate a poporului.

Se pare ca a fost vorba de o vanzare-cumparare, avand in vedere ca site-ul cel nou, OLX.ro, nu este inregistrat in 2014 ci mult mai in urma. Pe site-ul lor oficial apare un post in care anunta schimbare. Au chiar cateva randuri care raspund la intrebarea “De ce am schimbat numele in OLX.ro?”. Se pare ca siteuri ca Mercador se gasesc in peste 100 de tari si ca ele se numesc OLX.

Un lucru interesant este ca, insumand toate persoanele care folosesc platforma OLX s-ar forma o tara care ar ocupa pozitia a 6-a in topul celor mai populate tari din lume. De asemenea, eu consider aceasta mutare un lucru gresit. Avand in vedere banii bagati in reclame, atat offline cat si online, si notorietatea pe care au conturat-o in jurul “Mercador”, chiar intr-un timp atat de scurt, sa se duca pe apa sambetei? Nu stiu ce sa zic. Cum ramane cu “Intrii pe Mercador si gasesti cumparator”? Parca nu imi place cum suna “Intra pe OLX si gasesti cumparator”.

Inca o chestie. Nu se pronunta “olics”, ci “oleics”. Cam ciudat.

2 Comments
  1. 15 April, 2014
    • 16 April, 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.