O reteta simpla pentru un desert delicios

Uneori simtim nevoia sa ne indulcim cu ceva, insa nu vrem sa petrecem prea mult timp in bucatarie. Daca s-ar putea sa fie ceva usor de gatit, niste prajituri simple, dar si gustoase in acelasi timp, ar fi foarte bine. Tocmai de aceea, pentru a ne putea indulci in momentele cand ne dorim asa ceva, un produs care se inscrie in categoria cu retete usoare de preparat este cea de banane in aluat.

Ingredientele acestui fel de desert sunt: 100 g de faina, 50 ml de lapte, putin praf de copt, 1 ou si 3 banane. Pe langa acestea sa avem la dispozitie ulei, zeama de lamaie si putin zahar.

Pentru preparare se face un aluat din faina, ou si praful de copt, peste care se adauga treptat laptele. Dupa amestecarea pana cand aluatul va avea o consistenta moale, se taie felii bananele si se trec prin aluat. Astfel invelite, feliile de banane cu aluat se prajesc in ulei incins pana cand culoarea devine aurie. Se iau din tigaie si se pun pe o parfurie cu cateva servetele ca sa absoarba uleiul ce se scurge din ele. Inainte de servire se stoarce zeama de la o lamaie pe ele si se pudreaza cu zahar.

Acest desert este potrivit pentru o seara de familie sau pentru a impresiona niste musafiri. Pe langa gustul placut, timpul scurt de preparare este un atu pentru a ne putea bucura de cat mai multe aspecte intr-un timp relativ scurt.

Mai ramane sa va uram pofta buna si sa va asteptam cu pareri si povestiri despre gustarile delicioase pe care le-ati experimentat.

9 Comments
  1. 8 October, 2013
    • 8 October, 2013
  2. 9 October, 2013
  3. 11 October, 2013
  4. 14 October, 2013
  5. 15 October, 2013
  6. 16 October, 2013
  7. 22 October, 2013
  8. 27 October, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.