Operația de rinoplastie: Un capriciu sau o necesitate de ordin medical?

Există multe persoane care au complexe și nu sunt deloc mulțumite de modul în care arată, iar acest lucru le afectează viața socială. Iar unul dintre aspectele fizice de care se plâng foarte mulți oameni este nasul borcănat.
Statisticile arată că una dintre operațiile cele mai frecvente operații estetice – efectuate atât la nivel internațional, cât și pe plan național – este operația de rinoplastie.
Cert este că oamenii care apelează la această intervenție chirurgicală o fac cu scopuri diferite, fie de natură estetică, pentru a-și corecta imperfecțiunile nasului, fie de natură medicală, pentru o respirație corectă.

Ce este rinoplastia?

Rinoplastia este intervenția chirurgicală prin intermediul căreia se pot îmbunătăți unul sau două aspecte ale nasului – cel funcțional (acest procedeu se numește, de fapt, septoplastie, adică corectarea deviației de sept) și cel estetic. De altfel, în termeni medicali, procedura care asigură ameliorarea respirației și înfrumusețarea nasului poartă denumirea de septorinoplastie.

Cum pot afla dacă sunt candidatul ideal?

Pe de-o parte, nu ești mulțumit pe deplin de aspectul tău fizic, dorindu-ți un nas mai mic care să se armonizeze perfect cu celelalte trăsături faciale. Pe de altă parte, din cauza deviației de sept, nu poți respira cum trebuie și deseori începi să sforăi, deranjând persoanele din jurul tău.

doctor

În timpul consultului medical, ar trebui să ai o comunicare deschisă cu doctorul care te va opera, spunându-i ce anume te deranjează la nasul tău. Un organ olfactiv problematic este unul care depășește dimensiunile standard în raport cu fața. De altfel, contează foarte mult să ai așteptări realiste și să nu ceri lucruri imposibile, ținând cont de indicațiile specialistului.

Vârsta minimă la care se poate efectua o astfel de intervenție este de 18 ani în cazul băieților și 16 ani în cazul fetelor (bineînțeles, cu acordul unui părinte sau al unui tutore legal). Însă, dacă operațiile sunt efectuate în perioada adolescenței, este posibil să fie nevoie de corecții ulterioare în jurul vârstei de 20 de ani.

Cât costă o rinoplastie în București?

În București, prețurile unei rinoplastii diferă de la caz la caz, în funcție de mai mulți factori printre care se numără și necesitățile particulare ale fiecărui pacient în parte. În general, costurile variază între 300 și 3000 de Euro și sunt raportate la nevoile pe care pacientul le are.
În orice caz, înainte de a apela la o astfel de operație este bine să te informezi cu atenție asupra riscurilor pe care o astfel de intervenție le presupune.

Ce riscuri pot exista?

Cu toate că mulți oameni își doresc foarte mult să apeleze la această procedură medicală, majoritatea se tem să o facă din cauza riscurilor. Știm bine că orice intervenție chirurgicală presupune anumite riscuri cum ar fi echimoze, sângerări, edem, stări generale de rău etc. În cazul unei rinoplastii, discuția din timpul consultației pe care o vei avea cu doctorul estetician te va liniști. Dacă se apelează la un specialist în domeniu și sunt respectate indicațiile postoperatorii, nu vor exista riscuri majore.

Un nas reconstruit în armonie cu celelalte trăsături ale feței îți va reda încrederea în tine și te va scăpa de complexe! Un nas frumos remodelat este un nas adorabil!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.