Praga – oras mitic si mistic

Dincolo de istoria tumultoasa a Republicii Cehe, Praga se distinge prin aura sa festiva si numeroasele mistere ce o inconjoara. Timp de mai multi ani Praga a fost scena principala a unei istorii tumultoase dar si a numeroase povesti. Cea mai cunoscuta este cea a lui Faust, barbatul care a facut un pact cu diavolul pentru 24 de ani de placeri pamantesti. In casa acestuia inca se mai poate vedea fisura din podea, fisura prin care se spune ca a fost trimis de Belzebuth in Infern.

Praga – oras mitic si mistic

In Cartierul Evreiesc, cel mai tipic loc din Praga, nimeni nu va ramane indiferent in fata legendei lui Golem si a rabinului Low. Se spune ca, in urma cu 400 de ani, rabinul a dat viata unei creaturi din lut, animata pentru a pune punct persecutiei evreilor. Batranul rabin a pierdut controlul asupra propriei sale creaturi nevoit fiind sa o nimiceasca pentru binele poporului evreu. Printr-o fereastra, se poate vedea subsolul in care creatura a fost formata.

city break la Praga

Insa Praga nu inseamna doar legenda. Praga este considerat unul din cele mai frumoase orase europene, este una din destinatiile preferate ale turistilor din lumea intreaga. Orasul Vechi este locul preferat de majoritatea. Biserica Tyn este cea care domina in aceasta zona de cladiri medievale. Primaria Veche este o cladire ce dateaza din secolul al XIV-lea, compusa din mai multe cladiri alaturate construite in stil gotic si renascentist. Primaria este ornata cu un ceas astronomic, fiind considerat cel mai vechi mecasism de acest tip din Europa.

Turistii se aduna la baza turnului cu ceas pentru a admira in tihna siluetele de apostoli care se misca si gesticuleaza. Acestia intruchipeaza Lacomia, Paganismul si Moartea. Castelul Praga se numara printre cele mai mari complexe medievale din Europa. De-a lungul timpului s-a transformat dintr-o fortareata intr-un castel de lemn ce trebuie neaparat vizitat.

Praga este un oras care iti ofera o multime de lectii de istorie, in care auzi, o multime de legende minunate, un oras in care vei avea parte de clipe magice.

One Response
  1. 11 June, 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.