Securitate online – protectia site-urilor

Daca mi-ati citit pana acum cateva dintre articolele din aceasta categorie cred ca stiti deja ca incurajez pe toata lumea sa isi cumpere un domeniu propriu si sa isi faca un blog. Nu trebuie neaparat sa faci o meserie din acest lucru, dar un blog iti poate aduce foarte multe beneficii, fie ele materiale sau sufletesti. Eu unul pot sa spun ca mi-am facut foarte multi prieteni noi cu ajutorul blogurilor si in acelasi timp am putut sa fac niste banuti cu care sa-mi fac diverse pofte(vacanta la mare in Romania, diverse gadget-uri si altele).

Despre securitatea site-urilor

Am mai scris pana acum cateva articole de tip “how to” in care explicam cum poti sa iti cumperi un hosting si un domeniu, cum poti sa incepi un blog si multe altele. Astazi vreau sa vorbim despre un subiect mult mai important, si anume securitatea website-ului tau. Multi incepatori instaleaza WordPress si cred ca totul este ca-n paradis. Ei bine, echipa de developeri de la WordPress au incercat sa faca acest CMS cat mai bun, dar ca orice produs, nu este perfect, iar securitatea lui este unul dintre punctele la care trebuie lucrat.

securitate online

Vestea buna este ca exista mai multe moduri prin care iti poti securiza website-ul, iar cea mai utilizata metoda este prin certificate SSL. Toate aceste metode te pot ajuta pe tine ca si administrator sa te feresti de diverse atacuri, de malware si alte vulnerabilitati pe care site-ul tau le poate intampina. Pana la urma suntem in anul 2015 si daca vrei ca lumea sa te ia in serios pe tine si blogul tau trebuie sa muncesti putin la partea de securitate. Nici tie nu cred ca iti place sa intri pe un blog care are diversi virusi care iti pot infecta sistemul.

Norocul nostru este ca in acest timp marea majoritate a website-urilor stau bine pe partea de securitate, iar un exemplu foarte bun este Casino.com, un site unde poti juca diverse jocuri de noroc si alte tipuri de jocuri pe care le gasesti in cazinouri cum ar fi poker, ruleta, sloturi si multe altele. Daca o sa accesati site-ul lor o sa vedeti ca nici antivirus vostru nu se da peste cap, nici avertizarile de la Google, ceea ce inseamna ca site-ul este lipsit de virusi si prin urmare nu trebuie sa va faceti griji. Ar fi bine ca si site-ul dumneavoastra sa fie la fel de securizat precum acesta.

4 Comments
  1. 21 April, 2015
  2. 24 April, 2015
  3. 28 April, 2015
  4. 14 May, 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.