Mici sfaturi care să te ajute să alegi măsuța de cafea potrivită

După canapele, te gândești imediat la măsuțe de cafea moderne, atunci când vine vorba despre mobilierul de care ai nevoie în camera de zi. Și este firesc, având în vedere că măsuțele de cafea au devenit tot mai prezente în casele oamenilor. În plus, există o varietate foarte bogată din care să alegi, ceea ce te face și oarecum nerăbdător să cumperi o astfel de piesă de mobilier.

Dacă ești în căutare de măsuțe de cafea deosebite, în continuare vei găsi câteva sfaturi pe care să le urmezi atunci când vrei să o alegi pe cea perfectă.

Care este materialul cel mai potrivit nevoilor tale?

Dacă sufrageria este un teritoriu destinat doar musafirilor, vei putea să optezi pentru anumite materiale. În schimb, dacă această abordare „de modă veche” nu se regăsește în stilul de viață a familiei tale, va trebui să abordezi o variantă care să reziste mult mai bine la uzură.

masuta cafea

Pentru prima variantă, poate vei dori o măsuță de cafea mai formală, în ton cu mobilierul din sufragerie. Este recomandat să optezi pentru un blat de sticlă, pentru a aduce un plus de „clasă” întregului spațiu.

Pentru o familie care își petrece mult timp în această cameră, este mai bine să iei în considerare o măsuță de cafea mai solidă. Poate și ceva care să îți permită să depozitezi anumite lucruri – cu alte cuvinte, să fie dotată cu niște sertare. Materialul din care este confecționată trebuie să îți permită să o cureți cu ușurință, întrucât lichidele și gustările vor „aluneca” frecvent pe suprafața acesteia. Sticla este o variantă exclusă, întrucât este fragilă, dar și un magnet pentru zgârieturi și urme de mâini.

În plus, măsuțele de cafea fără un cadru de lemn sunt periculoase pentru copiii mici, din cauza colțurilor ascuțite. Ai și acest lucru în vedere atunci când dorești să faci achiziția.

Vei folosi măsuța de cafea ca piesă centrală a camerei?

Măsuța de cafea este, de multe ori, centrul de interes al camerei de zi. Dar vei observa și alte designuri de interior, care pun în prim-plan canapeaua, un covor sau oricare altă piesă de mobilier.

Până la urmă, câte atracții principale poți avea într-o singură cameră? Cel mai indicat ar fi să existe una singură. Din acest motiv, trebuie să te gândești dacă tu, ca regizor, oferi rolul principal măsuței de cafea în distribuția filmului „Designul camerei de zi”.

Dacă te decizi să transformi măsuța de cafea în piesa centrală a camerei, următoarele aspecte trebuie să o recomande în acest sens:

 • Stil
 • Dimensiuni
 • Materialul din care este confecționată
 • Finisajul și culoarea suprafeței

Combină două sau mai multe dintre aceste atribute într-un mod cât mai inedit pentru a obține efectul pe care îl urmărești.

Ca linii generale pe care să le urmărești, îți aduc în vedere următoarele considerații:

 • O măsuță de cafea cu blat din sticlă oferă senzația de spațiu în cameră, accentuând elementele moderne ale designului camerei;
 • Lemnul mai închis și metalul sunt recomandate pentru camerele decorate într-un mod mai conservator;
 • Pielea sau imitația de piele pot deveni detalii interesante ale acestei piese de mobilier – în plus, sunt și ușor de întreținut;
 • Aspectele care țin de rezistență și siguranță sunt esențiale atunci când ai copii mici.
7 Comments
 1. 14 August, 2018
  • 3 October, 2018
 2. 1 October, 2018
 3. 22 October, 2018
 4. 31 October, 2018
 5. 8 November, 2018
 6. 4 December, 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.