Sfaturi pentru a rezolva problemele pe care le ai cu bateria auto

Atunci când se apropie vremea rece, deja începi să te îngrijorezi pentru bateria mașinii tale. Știi că va trebui „să muncească” mai mult ca să funcționeze la capacitate maximă. În general, durata de viață a unui acumulator auto este de aproximativ 5 ani, și dacă vei face cea mai bună alegere vei beneficia de cea mai bună experiență.

Pentru început, este întotdeauna mai bine să cumperi o baterie auto de la un magazin specializat. O achiziție de la dezmembrări sau dintr-un second-hand poate ar părea rezonabilă pe moment, dar își va arăta foarte repede limitele, iar problema va rămâne nerezolvată.

Bateriile auto – o problemă frecventă pentru șoferi

Într-un studiu efectuat în Marea Britanie, s-a arătat că din 31 de milioane de motoare aflate în rulaj pe drumurile lor, doar o treime dintre acestea au nevoie de o baterie auto nouă în fiecare an. Ieșirea din uz a acumulatorilor este, de altfel, una dintre cele mai comune probleme pe care le întâmpină șoferii, având o incidență de aproximativ 1/7. Cu alte cuvinte, destul de multe probleme pentru un element atât de importat al autovehiculelor!

baterie auto

De ce este mai bine să cumperi un acumulator auto nou

Bateriile auto se degradează în timp. Tocmai de aceea, nu vei dori să cumperi una mai veche de 6 luni de la data fabricației, dacă vrei să beneficiezi integral de durata ei de viață. Pare ușor, dar nu e la fel de simplu precum este să afli data de fabricație a cauciucurilor, de exemplu.

Unele baterii auto au data inscripționată așa cum probabil îți imaginezi. Însă altele vor avea luna fabricației marcată printr-o literă de la A la M („I”-ul fiind lăsat pe dinafară) – lui „A” corespunzându-i Ianuarie, lui „B” februarie și așa mai departe.

Este important să alegi bateria auto potrivită pentru mașina ta

Atunci când vine vorba de baterii auto, preț și beneficii sunt printre primele lucrurile la care te gândești imediat. Însă ar trebui să ai în vedere și alte aspecte, pentru că banii economisiți pe moment s-ar putea transforma în cheltuieli pe termen lung.

Trebuie să ai în vedere indicatori precum amperii/oră sau capacitatea de pornire a acumulatorului la temperaturi scăzute. Amperii pe oră reprezintă capacitatea de stocare a energiei pe care o are bateria respectivă – mai exact, cât timp va rezista fără să fie încărcată. Dacă ai o mașină pe motorină, ar fi indicat să cauți un acumulator cu o toleranță mai crescută la temperaturile scăzute.

Cum este recomandat să abordezi problema?

Având în vedere felul în care s-au mișcat lucrurile în ultima vreme, cel mai simplu este să cumperi o baterie auto online. Un site pe care ți-l recomand este Sorgeti.ro. Pe site-ul lor găsești filtre care să te ajute să selectezi exact acele produse care îndeplinesc condițiile necesitate de mașina ta. În plus, găsești multe informații disponibile despre acumulatori, alături de eventuale review-uri ale altor cumpărători. Vei găsi cu siguranță bateria de care ai nevoie, beneficiind în plus de livrare și montaj gratuite!

One Response
  1. 5 December, 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.