Social media pe Instagram

Instagram a crescut foarte mult in ultimul timp ca si retea de socializare la noi in tara. Chiar daca nu e nici macar aproape de Facebook cand vine vorba de statistici, cred ca este urmatoarea retea sociala preferata de romani, la bataie cu Snapchat. Twitter nu a prins deloc la noi, dar Instagram pare sa se bucure de succes, in special dupa ultimul update major, care a introdus functia de Instagram Stories, asemanatoare cu ce face si Snapchat-ul. Din cate am vazut, cel putin momentan, ambele retele continua sa creasca, deci nu putem spune ca Instagram a furat utilizatorii retei socialize lansate de Spiegel. Totusi, cand vine vorba de statisticile pe partea de business si cate companii folosesc aceste retele de sociale, cred ca Instagram are de castigat.

Cum faci social media pe Instagram

O data cu inscrierea in aceasta retea sociala a cat mai multor persoane de la noi din tara, si companiile s-au sesizat si au vazut un potential major pentru branding si comunicarea cu clientii. Expunerea este, totusi, cel mai important factor pentru care multe dintre acestea s-au alaturat Instagram. Fiind o retea sociala in care iti poti promova produsele sau serviciile doar prin poze, multi prefera acest lucru, atat useri cat si companii. Acum nu mai ai feed-ul plin de statusuri fara sens, invitatii pentru jocuri pe care nu o sa le incerci niciodata, notificari cum ca ai fost inscris pe nu stiu ce grup din care nu stii cum sa iesi mai repede sau mai stiu eu ce alt tip de spam. Pe Instagram vezi doar poze postate de persoanele si conturile pe care le urmaresti, si, daca vrei tu, story-urile pe care acestia le posteaza.

Bineinteles, toata lumea poate face social media pe Instagram. Aici nu mai vorbesc doar despre companii, ci despre orice persoana care vrea sa isi promoveze site-ul/serviciul pe care il ofera/produsel pe care le vinde sau mai stiu eu ce. Orice antreprenor se poate folosi de aceasta retea sociala pentru a castiga un ban in plus, in special cei care se ocupa cu site-uri sau servicii destinate altor tari mult mai bine reprezentate, cum ar fi America, Anglia, Canada sau alte tari din Europa. Totusi, daca vrei sa faci toata aceasta treaba manual, probabil o sa iti faci peri albi in primele saptamani. Din fericire, exista diverse tool-uri care ne pot ajuta sa automatizam mare parte din acest proces, care uneori e un lucru bun, alteori nu prea.

Social Media Instagram

Unul dintre cele mai bune tool-uri care va vin in ajutor cand vine vorba de social media si administrarea conturilor pe diverse retele sociale, printre care si Instagram, este MassPlanner. Ce imi place foarte mult este multitudinea de functii pe care le ofera, in special MassPlanner editia Instagram:

 • Auto-follower si unfollow – poti sa setezi programul sa urmareasca singur o multitudine de useri si in acelasi timp sa le dai si unfollow;
 • Auto-like si comment – MassPlanner poate fi configurat sa dea automat un numar de like-uri userilor preferati de tine si in acelasi timp sa lase si diverse comentarii pe care le specifici tu
 • Suport proxy – o functie care vine in ajutor, in special atunci cand ai mai multe conturi de instagram si nu vrei sa folosesti acelasi IP pentru ele
 • Acestea sunt doar cateva dintre optiunile pe care MassPlanner le ofera pentru a iti face viata mai usoara cand te ocupi de social media pe Instagram. Cu setarile potrivite si daca nu esti prea agresiv, setandu-l sa dea follow/like/comment la sute de useri pe zi, te poti bucura de conturile tale fara a sta cu frica unui ban temporar sau chiar permanent din partea retelei detinuta de Facebook.

  2 Comments
  1. 29 October, 2016
  2. 9 February, 2017

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.