Utilitatea camerelor video auto pentru camioane

Flotele de camioane implementeaza tot mai des sisteme video in cabinele vehiculelor, ca parte din arsenalul lor tehnologic pentru a spori siguranta si securitatea. In timp ce aceste sisteme genereaza unele probleme de confidentialitate, concluzia este ca flotele vad imbunatatiri in siguranta, formarea soferilor auto si alte aspecte.

Utilitatea camerelor video auto pentru camioane

In multe cazuri, camera video auto se alatura altor tehnologii de siguranta activa. Unele companii echipeaza camioanele, in plus fata de sistemul video si cu sistem de avertizare de plecare de pe banda. O platforma telematica urmareste deplasarea de pe banda, avertizeaza in caz de pericol de coliziune si in cazul evenimentelor ce necesita franare brusca. Formatorii si managerii soferilor folosesc aceste informatii pentru a antrena conducatorii auto.

Cum functioneaza

In timp ce exista diferite sisteme video disponibile, cele mai multe functioneaza intr-un mod similar. Dispozitivele au de obicei un obiectiv extern concentrat pe ceea ce se intampla in afara vehiculului si un obiectiv in interior, care este indreptat catre sofer si pasager. Dispozitivele contin, de asemenea, un accelerometru care poate masura miscarile bruste, cum ar fi decelerarile rapide. Acestea inregistreaza continuu, dar salveaza videoclipul numai in cazul in care exista un eveniment, cum ar fi franarea brusca, decelerare brusca sau o alerta de la alte sisteme de siguranta. In acest caz, dispozitivele salveaza de obicei filmul pentru o anumita perioada de timp inainte de eveniment (de obicei 8 pana la 10 secunde) si timp de cateva secunde dupa eveniment.

camere video auto

Aceste inregistrari sunt apoi incarcate prin Cloud catre site-ului companiei, pentru cazul in care specialistii doresc revizuirea acestora. Numai videoclipurile care arata un comportament de conducere riscant sunt trimise inapoi la flota. In plus fata de accelerometrul dispozitivului, videoclipurile pot fi salvate atunci cand exista alerte de la alte sisteme de siguranta, cum ar fi cel de evitare a coliziunii sau cel de avertizare de plecare de pe banda.

In plus, unele dispozitive inregistreaza continuu. Cele mai moderne sisteme transmit in direct tot ceea ce se intampla, ceea ce permite managerilor de flota sa vada live, in timp ce vehiculele lor sunt pe drum. Aceste sisteme inregistreaza atat soferul, cat si ceea ce se intampla in fata camionului timp de pana la 40 de ore.
Un alt tip de sistem permite utilizatorilor sa configureze camera pentru inregistrare continua, determinata de un eveniment sau programata. Acesta integreaza informatiile de la un sistem GPS camion al vehiculului cu videoclipurile. Folosind un sistem bazat pe Cloud, videoclipuri pot fi accesate pentru redare pe telefoanele mobile, tablete sau PC-uri.

4 Comments
  1. 28 September, 2015
  2. 29 September, 2015
  3. 5 October, 2015
  4. 12 November, 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.